Workation = moment om in een vakantie-accomodatie te zitten en AAN je bedrijf te werken. Reflecteren op de doelen, de (persoonlijke) ontwikkelingen. Niet bedoeld voor IN je bedrijf werken zoals klantwerk. Meest gemaakte fout tijdens workations #1 niet het tijdvak waarin je werkt en wanneer het vakantie-genieten begint af te baken. Waardoor je tijdens je vakantietijd volop aan werk denkt en gefrustrureerd kan raken. Voorbeeld: je staat bij die mooie waterval en denkt aan hoe je je nieuwe bedrijfsconcept kan uitwerken en wenst dat je NU je laptop bij je hebt. 

Je mist de stralen van de waterval of voelt ze niet eens terwijl ze op je hoofd kletteren. 

Meest gemaakte fout # 2: klantwerk doen en IN je bedrijf werken. Je bedrijf komt niet uit de kinderziektes of groeit niet naar dat befaamde next level als je alleen maar dezelfde diensten voor klanten blijft afdraaien en geen stapje terug neemt om te reflecteren op hoe en waarom je de dingen op een bepaalde manier aanpakt in je bedrijf. Plus de irritaties die je soms kunt hebben omdat je weer iets aan een klant moet uitleggen, die wil je niet als je op een mooie locatie bent. 

Zet dus die out of office aan en/of zorg dat je je klantwerk af heb voordat je op pad gaat naar je workationbestemming. 

Remote werken = wil je op de mooiste bestemmingen werken? Dat je werkt gewoon doorloopt? Dat is geen workation maar remote werken. Dat kan heerlijk zijn. Als je weet wat je nodig hebt om effectief en productief te werken (werktijden, spullen, mindset).

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en tips over een vrij een succesvol leven.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Be the first one

Weten hoe ik vrij en succesvolle weken beleef? En wanneer ik de goodies uitdeel? Schrijf je dan in voor de News updates. 2x per maand mail.

Meer lezen? Dit vindt je waarschijnlijk ook interessant: