Voor de 4e keer 1 dag ziek

Ik was voor de 4e keer te verkouden om te werken en meldde mij 1 dag ziek. De volgende dag ging ik weer naar kantoor. Daar lag dé brief voor mijn nieuwe functie: afdelingshoofd digitale communicatie. Een groot moment als 27 jarige en als jongste van de organisatie. 

Je lichaam geeft de juiste signalen hoor jij ze

Champagne moment?

Eenmaal thuis wilde ik de bubbels opentrekken, maar op de mat lag een brief van de arbo. Hoort bij mijn inwerkperiode, dacht ik. Wat bleek, het ging niet om mijn team, maar om mij. Bij 4x ziekmelden moet je naar arbo. Zij vertelde dat versnipperd ziek zijn een aanloop is naar een burnout. Iets wat erg is, maar wat ik vooral als falen zag. En falen, dat was voor mij het ergste. Dus ik boekte meteen een vakantie om uit te rusten.

Gelukkig nieuwjaar! Proost!

“Moet je naar een vergadering ofzo?” 

Eenmaal geland in Athene zag ik Adonis. Ik zat met hem op een bankje met prachtig uitzicht op de Akropolis. Coffee to go in mijn hand, zon op mijn gezicht. Mijn Griekse date zei: “Moet je naar een vergadering ofzo?”. Ik schoot ik in de verdediging, want ik was juist op vakantie om te relaxen. 

Hij maakte toen een foto van ons. Scrollend door selfies zag ik opgetrokken schouders, een teken van spanning en haast. Oh wat baalde ik dat hij gelijk had. Veel onnodige spanning in mijn lichaam. Nu zag ik het ook…en voelde ik het… Veel promoties gemaakt, fijne inner circle, voor de 5e keer dat jaar op vakantie. Ik had me on top of the world moeten voelen, maar ik voelde me gehaast, onrustig

Videobellen met Soraya Koendjbiharie.

Falen = vreselijk

Ik hou echt niet van falen. Ziek worden zag ik als falen. Als ik heel eerlijk ben zie ik dat nog steeds zo, maar nu kijk ik daar veel milder naar toe. Als manager was ik niet mild voor mijzelf. Ik was er dus op gebrand om succesvol, gezond én fit te zijn. Niet alleen zakelijk meer, meer, meer. Maar nu juist privé.  

Mijn missie: doen wat selfmade miljonairs en topvrouwen doen. Lijstjes van succesvolle gewoontes pluisde ik uit. Dus daar ging ik: mediteren, yoga en wandelen in het bos. Het was nog harder werken dan mijn carrière. Het paste voor geen meter bij me.

Ik hou helemaal niet van mediteren. Ik liep door het bos nog steeds alsof ik te laat was voor een vergadering. Gefrustreerd riep ik:

“Waarom werkt het voor die topvrouwen wel en voor mij niet?!”.

Daar viel het kwartje: ik deed wat anderen doen, maar ik moest juist ontdekken wat voor mij werkt. Ik ging opnieuw aan de slag met die lijst van succesvolle gewoontes. Nu kwamen er routines uit die bij mij pasten. Ik hing het op aan 1 woord: productiviteit. Want het woord ontspanning had ik te vaak gehoord en dat irriteerde. 

Soraya tijdens haar boswandeling.<br />
Successen vieren op het strand.

Ik ontdekte mijn eigen gebruiksaanwijzing

Mijn set maakten MIJ productiever en relaxter. Waardoor ik meer kon doen in minder tijd. Meer tijd had voor rust en meer headspace. I flipped the switch. Doordat ik mijn eigen gebruiksaanwijzing ontdekte. Mijn route door mijn vrije en succesvolle leven. Een roadmap noem ik dat, klinkt toch sexier dan een manual 😉.

Deelnemers juni 2022 deelden hun ervaring.

Ken je me wat langer, dan weet je dat ik:  

 • Ontzettend enthousiast ben. 
 • Als echte Virgo (sterrenbeeld maagd) nooit uitgetipt ben en geef ik op aanmoedigende manier lifestyle tips op maat aan iedereen die het wil horen. Ok, ook aan de mensen die het niet willen horen, maar het nodig hebben. 
 • Miss spaarpotjes ben. Met mijn 18 spaarpotjes verscheen ik o.a. in het NRC, Flair, Jinek.nl en de Volkskrant.
 • The eyes on the price heb & ik ook weet hoe je daar komt.
 • Niet alleen zeg dat je aan de belangrijke dingen in het leven prioriteit moet geven, maar het ook echt doe. 
 • Veelzijdig ben, maar geen half werk lever.

Als je dit rijtje leest, denk je vast: 

Ook Soraya heeft een rommelzolder.

Waar kraakt het? Waar lekt het bij de loodgieter?

  Deze vrouw is ook:

  • 1 grote rommelkont. Hallo zolder waar je niet kunt lopen.
  • iemand die haar masterplan voor een hobby niet volgt. Ze had helemaal bedacht dat ze schilderen/kleuren als mindful hobby wilde, maar verzamelt vrijwel alleen de spullen ervoor (rommelkast in wording). 
  • Ongeduldig als wat wanneer ze iets voor haarzelf regelt.
  Leef op jouw voorwaarden.

  Bio

  • Soraya Koendjbiharie MSc.
  • 36 jaar, geboren en getogen in Den Haag.
  • Multipassionate ondernemer. Naast werk-privé-balanscoach ook senior communicatieadviseur.
  • Studeerde Bestuurskunde in Leiden.
  • Finalist CommunicatieTalent 2018.
  • Houd van Griekenland.

  Persfoto’s downloaden

  Soraya in Den Haag.
  Even sparren? Neem contact op met Soraya.
  Contact

  Even kennismaken? Stuur een berichtje via Instagram of mail naar soraya@workvacationvibes.com