Over Soraya

 

Daar zat ik dan. Op een bankje in Griekenland met uitzicht op de Akropolis. Kopje koffie in mijn hand, zonnetje op mijn gezicht. Goede baan, veel promoties gemaakt en ik was voor de vijfde keer dat jaar op vakantie. Ik had me on top of the world moeten voelen, maar ik voelde me gehaast, onrustig. Ik was niet aan het genieten.

 

Dat was het moment dat ik wist: dit moet anders.

Soraya met goede work vacation vibes in The Gyros Club in Den Haag.

3 jaar tijd 3 promoties

Sinds 2015 timmerde ik al hard aan mijn carrière. Ik kreeg als een van de weinigen in het bedrijf na 7 maanden een vast contract, maakte drie promoties in 3 jaar en was bezig met een opleiding om senior-communicatieadviseur te worden. Bij de laatste promotie werd ik afdelingshoofd digitale communicatie en dat op mijn 27e. Ook was ik finalist voor Communicatietalent van het Jaar. Het ging lekker.

Tenminste, zo leek het. Maar ik kon niet loskoppelen van mijn werk. Ik bleef me onrustig voelen, ik was gejaagd en druk. Ook als niét aan het werk was. Ik leefde volgens het motto work hard, play hard. Dat is natuurlijk allebei hard. Daarom zat ik aan het einde van het jaar steevast verkouden thuis. En was ik moe. Ik wist dat ik iets moest doen, want als ik op deze manier doorging zou ik uiteindelijk opgebrand raken. Maar minder werken? Dat wilde ik niet: er kwamen zoveel mooie kansen aan. Ik wilde én-én. Hard werken, maar ook relaxen en genieten.

Daar begon mijn onderzoek naar hoe het anders moest. Ik pluisde de gewoontes van succesvolle mensen uit. Van mensen die én een bloeiende carrière hebben én een relaxt leven. Er staan honderden van deze lijstjes online, dus daar ging ik: mediteren, yoga en een goede ochtendroutine. 

Het paste voor geen meter bij me.

Ik hou helemaal niet van mediteren. Misschien werkt het voor een ander, maar niet voor mij. Daar viel het kwartje: ik kopieerde wat anderen deden, maar ik moest juist uitzoeken wat werkt voor mij. Dus ik ging opnieuw aan de slag met die succesvolle gewoontes. Alleen nu kwam er een set gouden regels en gewoontes uit die bij mij pasten. Die me productiever maakten. Waardoor ik meer kon doen in minder tijd en relaxter.

Dat viel op. Ik kreeg bijna iedere maand de vraag: Soraya, hoe doe jij dat nou? Je hebt allemaal gave projecten, de ene promotie na de andere. Je gaat vijf keer per jaar naar Griekenland en toch val je niet om?

Ik had mijn manier te pakken.

Dat ging lang goed. Tot ik aan een nieuwe baan begon bij een consultancy bedrijf in de pr. Ik mocht meteen starten als senior consultant, een enorm compliment. Maar na een paar maanden voelde ik me weer gehaast. Het ontkoppelen van werk ging moeizamer. Het knaagde: deed ik iets niet goed? Ik probeerde mijn eigen regels na te leven, maar dat lukte niet binnen het systeem van dat bedrijf.

Gestresste Soraya

Dus ik zegde mijn baan op.

Soraya met goede work vacation vibes in The Gyros Club in Den Haag.

Nogal een bold move, maar ik wist zeker dat het de juiste was. Ik vertrok – voor de zoveelste keer – naar Griekenland en liep weer langs hét bankje. Ik dacht: no way dat ik terugga naar dat gehaaste gevoel. Ik ga mijn eigen regels vooropstellen en op basis daarvan nieuw werk zoeken.

Soraya vrij en succesvol

Ik wilde mijn eigen werktijden bepalen, de vrijheid hebben om mijn dag in te delen op een manier die bij mij past. Niet onder het motto: work hard, play hard. Maar met mijn nieuwe motto: work hard, feel relaxed.

Met mijn bedrijf help ik ondernemers om de gaafste dingen neer te zetten, hun ambities na te streven en met de leukste klanten te werken. Maar wel op een relaxte manier. Op een manier die werkt voor jou. Zodat je productiever bent, meer kunt doen in minder tijd en het werk écht kunt loslaten als je vrij bent.

Jij kunt je leven inrichten op jouw manier, binnen de systemen die bestaan. Zonder dat iemand daar last van heeft. Zonder bot te zijn, zonder afspraken niet na te komen. Jij zorgt ervoor dat dingen in jouw voordeel werken. Juist zodat jij er kunt zijn voor je klanten, je bedrijf en je gezin.

En ja, dit kan. Want ik doe het al jaren. Ik heb mijn work-vacation code gekraakt. Daardoor zit ik regelmatig op het beruchte bankje in Griekenland en kan ik relaxen in het weekend. Ik heb een goedlopend bedrijf én ben uitgerust. Het kan én-én. Maar je moet wel weten hoe: daarom heb ik het model work vacation code ontwikkeld. Alles wat jij nodig hebt om én-én te kunnen doen. Kraak jij binnenkort met mij jouw code?

Work hard, feel relaxed.

 

 

Bio

  • Soraya Koendjbiharie MSc
  • 34 jaar, geboren en getogen in Den Haag.
  • Studeerde Bestuurskunde in Leiden. 
  • Finalist CommunicatieTalent 2018.
  • Multipassionate ondernemer. Naast werk-privé-balanscoach ook senior communicatieadviseur en personal brand coach.
  • Houd van Griekenland.

Persfoto’s downloaden

Soraya vrij en succesvol