Werk & booming seksleven 

 

Het is begrijpelijk dat werk en vermoeidheid een negatieve invloed kunnen hebben op iemands seksleven. Het is echter belangrijk om te erkennen dat een bevredigend seksleven een essentieel aspect is van het welzijn en de relaties van een persoon. Hier zijn enkele tips om meer aandacht te besteden aan het seksleven, zelfs wanneer je druk bent met werk en vermoeidheid:

 

 1. Maak tijd voor elkaar
  Probeer bewust tijd te maken voor elkaar, zelfs als je druk bent. Plan bijvoorbeeld regelmatige date nights of momenten waarop jullie samen kunnen ontspannen en quality time kunnen doorbrengen. Plannen = prioriteren. 
 1. Communiceer openlijk
  Praat met je partner over jullie behoeften en verlangens. Soms is het gewoon nodig om duidelijk te communiceren over hoe je je voelt en wat je nodig hebt, zodat je partner begrijpt waar je doorheen gaat en rekening kan houden met jouw situatie. Én jullie beiden een goede tijd hebben. 
 1. Wees creatief met timing
  Gepland of ongepland, als je ’s avonds te moe bent, overweeg dan om ’s ochtends intimiteit te plannen, wanneer je mogelijk meer energie hebt. Het kan ook helpen om momenten in te plannen waarop je beide minder gestrest en vermoeid bent.
 1. Prioriteiten stellen
  Wat zorgt voor de meeste stress? Wat zorgt ervoor dat jij en je partner geen zin hebben terwijl je eigenlijk het wel zou willen? Pak dit issue. 
 1. Verbeter de slaapkwaliteit
  Zorg ervoor dat je voldoende slaapt en probeer een consistent slaapschema aan te houden. Een goede nachtrust kan je energieniveaus en libido positief beïnvloeden. Beter slapen zorgt sowieso voor een goede flow op alle gebieden in je leven. 
 1. Ontspanningstechnieken
  Leer ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen om stress te verminderen en je te helpen ontspannen, zowel op het werk als thuis. Of kies een oefening die jullie samen in alle rust kunnen doen als onderdeel van het voorspel. 
 1. Fysieke activiteit
  Regelmatige lichaamsbeweging kan je energie verhogen en je stemming verbeteren, waardoor je meer openstaat voor intimiteit.
 1. Praat met een professional
  Als je merkt dat vermoeidheid en werkstress je seksleven blijven beïnvloeden, overweeg dan om met een seksuoloog of therapeut te praten om hulp en advies te krijgen.
 1. Jullie roadmap

Onthoud dat een bevredigend seksleven niet alleen draait om frequentie, maar vooral om intimiteit, verbinding en wederzijdse communicatie tussen jou en je partner. Door tijd en moeite te investeren in je relatie en elkaar te begrijpen, kun je samen werken aan het verbeteren van je seksuele verbinding, ondanks de uitdagingen van werk en vermoeidheid.

Kies wat past bij jouw relatie met jezelf, de relatie die je partner met zichzelf heeft en de relatie die jullie hebben. 

 

Hoe kom je daarachter? Ontdek je roadmap 

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant: