Vriendschappen onderhouden

Het kan soms een uitdaging zijn om vriendschappen te onderhouden wanneer je carrièregericht bent en weinig tijd hebt. Hier zijn enkele tips om je vriendschappen te behouden terwijl je je op je carrière richt:

 

  1. Communiceer openlijk: Bespreek je carrièredoelen en de tijd die je eraan wilt besteden met je vrienden. Zorg ervoor dat ze begrijpen dat je toegewijd bent aan je carrière, maar dat je hun vriendschap nog steeds waardeert.

 

  1. Plan tijd in: Hoewel je misschien druk bent, is het belangrijk om tijd vrij te maken voor je vrienden. Plan regelmatig afspraken in je agenda en houd je eraan. Zelfs als het maar een uurtje is, kan het laten zien dat je hun vriendschap waardeert.

 

  1. Kies kwaliteit boven kwantiteit: In plaats van veel tijd door te brengen met vrienden, kun je ervoor kiezen om de tijd die je hebt op een betekenisvolle manier door te brengen. Richt je op kwalitatieve interacties waarbij je echt kunt bijpraten en verbinding kunt maken.

 

  1. Wees flexibel: Als je vrienden voorstellen doen voor uitjes of bijeenkomsten, probeer dan flexibel te zijn en je schema aan te passen wanneer mogelijk. Laat zien dat je bereid bent om moeite te doen om tijd met hen door te brengen.

 

  1. Combineer carrière en vriendschap: Als je vrienden geïnteresseerd zijn in je carrière, overweeg dan om ze uit te nodigen voor evenementen of bijeenkomsten die relevant zijn voor je werk. Zo kun je tijd doorbrengen met vrienden en tegelijkertijd je professionele leven voortzetten.

 

  1. Gebruik technologie: Maak gebruik van technologie om in contact te blijven met je vrienden, zelfs als je fysiek niet bij elkaar kunt zijn. Stuur berichten, plan videogesprekken of bel ze om op de hoogte te blijven en de verbinding te behouden.

 

  1. Begrijp elkaars situaties: Het is belangrijk dat zowel jij als je vrienden begrip hebben voor elkaars situaties. Respecteer hun tijd en verplichtingen, net zoals zij jouw carrière-ambities moeten respecteren.

 

Onthoud dat vriendschappen in verschillende vormen kunnen bestaan en dat het belangrijk is om de balans te vinden die voor jou werkt en daarnaast voor jouw vrienden. Carrièregericht zijn of helemaal gaan voor je bedrijf betekent niet automatisch dat je vriendschappen moet opofferen, maar het vereist wel wat aandacht en inspanning om beide aspecten van je leven te onderhouden.

 

En het kan EN EN. Dus en die goede waardevolle relaties én het bloeiende bedrijf of die killer carrière. 

 

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant: