Altijd bereikbaar

In de huidige samenleving zijn we altijd en overal bereikbaar. Door smartphones en andere mobiele apparaten zijn we constant verbonden met de digitale wereld. Dit heeft als gevolg dat het steeds moeilijker wordt om te ontspannen en te genieten van onze vrije tijd en vakanties. Maar waarom is het belangrijk om af en toe los te koppelen en hoe doe je dat?

Het belang van loskoppelen

Het is belangrijk om af en toe los te koppelen van digitale apparaten en werk gerelateerde activiteiten, om verschillende redenen. Ten eerste kan het voortdurend verbonden zijn met het werk en digitale communicatie leiden tot stress en burn-out. Door jezelf een pauze te geven, kun je jezelf en je geestelijke gezondheid beschermen.

Ten tweede kan het hebben van quality time met vrienden en familie in gevaar komen wanneer je constant wordt afgeleid door je telefoon of andere digitale apparaten. Je kunt niet volledig genieten van het moment als je steeds wordt gestoord door meldingen of berichten.

Tot slot kan het loskoppelen je ook helpen om meer in het hier en nu te leven. Door je te concentreren op de activiteiten die je op dat moment onderneemt, kun je je meer verbonden voelen met de mensen om je heen en de wereld om je heen.

Tips om los te koppelen

Het loskoppelen van digitale apparaten kan voor sommigen een uitdaging zijn. Hieronder staan enkele tips om je te helpen echt van je vakantie of vrije tijd te genieten:

1. Zet notificaties uit of zet je telefoon op ‘trilstand’ of ‘focus mode’.

2. Leg jezelf een maximumtijd op dat je met je telefoon bezig bent.

3. Leg je telefoon in een andere ruimte of laat deze thuis/ in de hotelkamer als je bv. naar het strand gaat.

4. Verwijder apps die je het meest afleiden of zet een timer erop.

5. Plan werkmomenten in en werk niet buiten deze momenten.

Het kan misschien even wennen zijn om deze tips in praktijk te brengen, maar als je ze consequent toepast, zul je merken dat je meer kunt genieten van de momenten zonder afleiding van digitale apparaten. Dus, ben jij altijd en overal bereikbaar? Het is tijd om de balans op te maken en te beslissen of je het loskoppelen een kans wilt geven.

 

Weten hoe mijn klanten en ik dit aanpakken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en tips over een vrij een succesvol leven.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Be the first one

Weten hoe ik vrij en succesvolle weken beleef? En wanneer ik de goodies uitdeel? Schrijf je dan in voor de News updates. 2x per maand mail.

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant: