Een topbedrijf runnen of vaker vrij? Ambities of een relaxed leven? Succes of vrijheid? Wat als ik je vertel dat je vrij én succesvol kunt zijn? Dat jij je lifestyle zodanig kan aanpassen dat jij je relaxter voelt en vaker vrij bent, zonder je bedrijf en klanten tekort te doen. Je hoeft niet te kiezen tussen je ambities en een relaxed leven. Door jouw Work Vacation Code te kraken, transformeer jij je leven naar een succesvol leven vol vacation vibes. Wat dat inhoudt en waarom jij hem als ondernemer zo snel mogelijk moet kraken? Fasten your seatbelt; ik deel het graag met je!

Wie let er op jou als ondernemer zonder vaste collega’s, HR of business buddies?

In loondienst zijn er veel regels en mensen die voorkomen dat jij jezelf omver loopt. Collega’s of teamleden, je manager of HR: ze zien hoe hard je werkt en wanneer het te veel voor je is. Vlam jij te lang of te hard door? Dan krijg je vanzelf signalen. Ben je 4 keer per jaar versnipperd ziek? Dan is de kans groot dat je een uitnodiging van de Arbo krijgt. Maar wie let er nu op jou als zelfstandig ondernemer? Wie ziet dat je soms te lang en te hard doorgaat en alles opzij zet om je ambities na te streven? 

Misschien een retorische vraag, maar ik ben er oprecht benieuwd naar. Wie heb jij in je Inner Circle die soms zegt dat je TE hard werkt? Het kraken van jouw persoonlijke Work Vacation Code is er niet alleen om op tijd in te grijpen, maar ook – of juíst – om hard werken en maximaal genieten optimaal te combineren. 

De Work Vacation Code: work hard, feel relaxed

5 jaar geleden kraakte ik mijn code en je krijgt me er echt niet meer vanaf. Ik geniet zoveel meer van vakanties, maar ook van zakelijke successen. Ik geniet van iedere dag. Om die reden besloot ik jou ook te willen helpen bij een vrij én succesvol leven zonder je ambities op te geven. De code die je daarvoor moet kraken bestaat uit alle gewoontes, regels en afspraken met jezelf en jouw omgeving:

  • Inchecken
  • Money management
  • Vacation management
  • Health management
  • Inner circle
  • Work management

Lees  meer over het kraken van jouw code 

Weten wanneer jij goed werkt, bewust geniet van vrije tijd én goed vakantie viert 

Waarom is het zo belangrijk dat jij weet wanneer jij goed kunt werken, wanneer jij bewust kunt genieten van je vrije tijd en wanneer jij écht goed vakantie kunt vieren? Omdat druk zijn niet betekent dat je productief bent of veel werkt en omdat aan de andere kant vakantie nemen vaak niet betekent dat jij echt relaxed bent en vrij bent van werk. Door jouw eigen Work Vacation Code te kraken, zorg je daar wel voor. Ik geloof in keihard werken voor je business; wanneer jij wilt en op een effectieve manier. Maar ik geloof ook dat je nog beter werkt als je vaker ontkoppelt; vaker echt vrij bent en bewust geniet van je vacation vibes. 10 keer per jaar op vakantie zonder je bedrijf of klanten tekort te doen? Ik doe het al jaren.

Is jouw money mindset (on) Fire of Hot?

Voor meer inzicht in mijn code, neem ik je mee in twee begrippen rondom de money mindset: Fire & Hot. Dit zijn twee manieren om te streven naar vrijheid en financiële onafhankelijkheid.

Fire: Financial Independent Retire Early

De naam zegt eigenlijk genoeg, toch? Deze term of beweging houdt in dat je financiële onafhankelijkheid gericht is op nu keihard werken en dingen laten om straks eerder met pensioen te kunnen. Het is een soort financiële keuze tussen nu en de toekomst: door nu meer op te offeren, flink te sparen en eventueel beleggen en keihard te werken, kun je in de toekomst maximaal genieten van je vrijheid.

Hot: Healthy of Happy, Opportunity Rich, Time Rich

Het ‘Hot principe’ gaat om balans en in het hier en nu genieten van de tijd én het geld dat je nu hebt. Precies! Work hard, feel relaxed. Het is een leefstijl waarin je hard werkt, maar ook nu al af en toe dat uurtje, dagje of weekje vrij neemt om te genieten. Genieten van je ambities, je geluk en gezondheid, je goedgevulde bankrekening én de tijd voor leuke dingen.

Mijn lifestyle

Mijn money mindset en mijn code zijn gericht op het hier en nu. Dat betekent niet dat ik niet naar de toekomst kijk. Een plan of buffer voor de toekomst zorgt namelijk ook voor een relaxed gevoel. Wel durf ik toe te geven dat ik een luxepaardje ben; ik richt me op nu genieten van en met mooie spullen en mooie reizen. Ja, het gevolg is dan dat ik wat minder pensioen spaar. Ik ben dus blijkbaar al 5 jaar Hot, terwijl ik nog niet eens wist dat het zo heette.

Dus, crack your code!

Crack your Work Vacation Code, zodat jij weet wat je moet doen om productief te werken en zonder stress te genieten van je vrije tijd. En geloof me: wanneer jij jouw eigen code kraakt, zul je zien dat je tijd overhoudt. Tijd voor nieuwe klanten, voor je partner of je vrienden. Tijd voor wat jij belangrijk vindt in het leven.

Dus, hoe zit dat bij jou? Op welke signalen let jij? Stuur me gerust eens een berichtje om te sparren over hoe jij jouw code kunt kraken. Thanks for flying with me and enjoy your day!

Stuur een berichtje

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en tips over een vrij een succesvol leven.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Be the first one

Weten hoe ik vrij en succesvolle weken beleef? En wanneer ik de goodies uitdeel? Schrijf je dan in voor de News updates. 2x per maand mail.

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant: